Vysokozdvižný vozík

15.04.2013 13:11

 

Vysokozdvižný vozík

Je mnoho pracovních oborů, kde je technika naprosto nezbytnou součástí firmy. Jedním takovým oborem je logistika, kde je manipulační technika alfou a omegou.

Logistika v praxi znamená přesouvání a přemisťování zboží z bodu A do bodu B a také manipulace se zbožím. Pracuje se se zbožím různé váhy a také se manipuluje do různé výšky. V současné době se hojně využívají regálové systémy. Z tohoto důvodu jsou naprostou nutností vysokozdvižné vozíky. Každá firma která něco vyrábí, nebo firma která provozuje sklady se dnes neobejde bez manipulační techniky. Vysokozdvižné vozíky se využívají například také na stavbách nebo v supermarketech, kde jsou naprosto ideálním pomocníkem pro manipulaci a převoz palet se zbožím k regálům.

Na trhu si můžeme vybrat různé firmy, které se tímto sortimentem zabývají. Důležité je, aby si daný zájemce  pořádně rozmyslel k jakému účelu bude vysokozdvižný vozík sloužit.  Jsou různé typy vysokozdvižných vozíků:

·    Elektrické vysokozdvižné vozíky

·    Mechanické vysokozdvižné vozíky

·    Stohovací vysokozdvižné vozíky ( ještěrky)

Jednotlivé druhy vysokozdvižných vozíků se od sebe liší především tím, jakým způsobem se s nimi manipuluje a jaký mají pohon, nosnost a také cenou. Při výběru je nutné zvážit různá kritéria:

·    Pohon pojezdu a zdvihu

·    Rozměry vozíku

·    Výška zdvihu

·    Nosnost vozíku

·    Způsob ovládání vozíku.

Každá taková investice je pro firmu velmi citelnou ekonomickou zátěží a proto je potřeba velmi dobře zvážit, co daný výrobek musí umět. Čím více služeb nabízí, tím je výsledná cena vyšší.

Neodmyslitelnou součástí každého nákupu jsou další podmínky, které daný prodejce nabízí. Konkrétně pravidelná údržba a záruční i pozáruční servis. Naprostá většina výrobců a prodejců vysokozdvižných vozíků nabízí veškerý informační a poradenský servis.