Posuvné dveře

20.04.2013 07:20

 

Posuvné dveře

Je spousta věcí, které můžou vylepšit váš byt, či dům. Jednou takovou velmi důležitou součástí každého domu nebo bytu jsou dveře. Ať už se jedná o vchodové, nebo interiérové.

Co vás napadne, když se řeknou dveře? Každý si vybaví klasický tvar a způsob funkčnosti.

V současné době se výrobci snaží vymyslet něco nového a moderního, aby mohli zákazníkům nabídnout nový sortiment.

Jedna taková moderní a naprosto praktická alternativa jsou posuvné dveře. Nejenže jejich systém vám ušetří spoustu místa, ale z hlediska praktičnosti a funkčnosti jsou naprosto ideální. Navíc i z designového hlediska se jedná o velký přínos. Protože vypadají krásně a působí luxusně a elegantně.

Interierové dveře Vasco Doors dělíme na dva typy, které se liší sílou výplní, rámem a povrchovou úpravou.

  • Povrchová úprava CPL

Dveře mají silný masivní rám z důkladně vysušeného a opracovaného dřeva. Používá se dřevo z jehličnatých stromů. Vnitřní vrstvu dveří tvoří MDF materiál. Obě vrstvy se pak potáhnou dekorativním CPL laminátem, který umožní zakrýt některé vady dřeva, jako jsou například suky v masivním dřevě.Navíc je rám vysoce odolný ( nekroutí se a nerozpíná se).

Díky své vysoké odolnosti se posuvné dveře z tohoto materiálu velmi hodí do namáhaných interiérů ( nemocnice, školy, úřady).

  • Povrchová úprava FÓLIE

Dveře mají pevný rám z MDF materiálu, který je potažený dekorativní fólií. Velkou výhodou je, že tyto posuvné dveře můžete sehnat za velmi příznivou cenu a mají širokou škálu dekorů. Použití se doporučuje do méně namáhaných míst (domy, byty, kanceláře).

Existují dva různé způsoby uchycení posuvných dveří.

  1.  Posuvné dveře na stěnu:
    • Toto je ideální pro každého, kdo nechce dělat v bytě větší stavební úpravy, či rekonstrukce. Ke stěně je připevněná kolejnice, na kterou jsou nasazeny posuvné dveře. Kolejnice je překrytá garnýží ve stejném dekoru jako jsou dveře. Je to levnější varianta a však nikterak horší. Záleží pouze na vkusu zákazníka.

 

  1. Posuvné dveře do pouzdra:

 

  • Vyžadují větší stavební úpravu a tedy i větší investici. Do zdi se vloží pouzdro, do kterého pak posuvné dveře zajíždějí. Jedná se o dražší variantu, protože posuvné dveře do pouzdra jsou dražší.

 

Po výběru vhodného typu posuvných dveří už zbývá pouze vybrat kování dle vašich představ, které celkový dojem ještě umocní.