Manažerské rozhodování

17.10.2013 11:38

V poslední době se hodně hovoří o tom, že jsou ženy znevýhodněny ať už v zaměstnaneckých profesích, nebo výší platu vůči mužskému protějšku na obdobné pozici. Feministky o sobě dávají celkem hodně vědět. Jednou významnou výjimkou, která se prosadila v „mužském světě“ je zajisté Dagmar Damková. Ona je živým důkazem toho, že když má člověk odhodlání a touhu něco dokázat, a jde si za svým cílem, tak je možné dosáhnout velkých výsledků. Bývalá česká fotbalistka hrála kopanou aktivně od svých 14 let. V jednadvaceti letech zatoužila po soudcovské píšťalce a svůj první zápas coby rozhodčí odpískala v roce 2003 v zápase, kde nastoupil Liberec proti Českým Budějovicím. Stala se tak první ženou v historii, která kdy pískala nejvyšší mužskou fotbalovou ligu v České republice. Od té doby se stala renomovanou rozhodčí a pozvánky na zahraniční pole rozhodčích se jenom množili. V roce 2008 rozhodovala finále ženského fotbalového turnaje na Olympijských hrách v Pekingu. Zajímavostí jistě je také to, že od té doby odřídila více než stovku fotbalových duelů. Velký zlom nastal v září 2011, kdy byla jmenována předsedkyní ústřední komise rozhodčích Fotbalové asociace České republiky. V roce 2012 se zůčastnila významné konference, která se konala v Národní Opeře Praha na téma Manažerské rozhodování. Tuto konferenci je možné zhlédnout na internetových stránkách https://www.my-edevelopment.com

a rozhodně stojí za zhlédnutí. Svou sbírku úspěchů doplnila v roce 2013 o funkci předsedkyně řídící komise pro Čechy. Má pod drobnohledem všechny v česku hrané fotbalové divize. Stala se tak první ženou ve výkonném výboru české a československé fotbalové asociace. K tomu, aby dokázala všechno tohle zvládnout a prokazatelně obstát a obhájit svoje pozice, musela se naučit řešit mnohé sporné situace.

Dagmar Damková může být skvělým příkladem pro ostatní ženy, že mají možnost dotáhnout svojí pracovní kariéru do vysokých pater.