LED pásky

19.04.2013 13:19

Chcete ozvláštnit pergolu zajímavým osvětlením? Hledáte jakým zajímavým způsobem osvětlit regály v obchodě?

Právě pro vás jsou tu ohebné LED pásky v mnoha barevných verzích.

Jedná se o perfektní alternativu k běžnému osvětlení tvořenému klasickými či úspornými žárovkami, ale i možnost, jak spojit úchvatnou dekoraci s úsporou energie a řadou praktických výhod.

Rovněž je tento druh osvětlení velmi oblíbený u obchodníků a podnikatelů obecně. S jeho pomocí lze efektně nasvítit prodávané produkty, ale například i zajistit permanentní osvětlení s dlouhou životností a minimální spotřebou.

 

LED pásky jsou jednotlivé LED diody zasazené do samolepícího ohebného pásu. LED pásek je díky své konstrukci velice dobře ohebný, což umožňuje osvětlení i takových míst, kde by jiné zdroje světla neuspěly kvůli své velikosti.

 

Jednoznačnou předností LED pásků je jednak flexibilita jejich využití, jednak i úspornost samotných LED diod, jimiž je pásek osazen.

Dodávány jsou ve studené i teplé bílé barvě a dále ve žluté, červené, zelené, modré i v provedení RGB, které mění barvy.

 

LED pásky můžete sehnat ve dvou základních variantách – vodotěsné a nevodotěsné.

- nevodotěsné jsou doplněny lepicí páskou značky 3M pro bezpečnou přilnavost a hodí se jako osvětlení do vitrín, šatních skříní, nad kuchyňskou linku či za televizi a nábytek

- vodotěsné jsou uložené v silikonovém obalu a připevňují se pomocí plastových příchytek se šroubkem, využijete je jako bezpečnostní osvětlení schodišť, do akvárií, bazénů či na pergoly

 

Obě varianty se vyrábí s dvěma velikostmi diod, přičemž všechny výrobky z této kategorie jsou velice úsporné.

Menších diod s příkonem 4.8W naleznete na metru  LED pásky  60, větších diod je na metru LED pásky rozmístěno 30 a spotřebují 7.2W.

 

K provozu LED pásku budete potřebovat ještě dvě další zařízení – napájecí zdroj a spínač, který Vám umožní Vaše nové osvětlení rychle a pohodlně zapínat a vypínat.

Optimální napájecí zdroje, které z jedné strany připojíte k LED pásku a z druhé k zásuvce, nebývají nijak nákladné.