Jak rozeznat podvodnou nabídku?

10.06.2013 19:14

Začátek podnikání na internetu není jednoduchý. Díky určité anonymitě, kterou internet poskytuje, není pro laika jednoduché poznat tu správnou příležitost. Pokud se ale budete řídit naslédujícími radami, naučíte se rozlišovat alespoň natolik, abyste neskočili do úplně nezajištěné společnosti :

 

1/ Zdravý selský rozum - Jak se firma prezentuje? Co Vás na inzerci zaujalo? Je to vůbec reálné? 

    - jako příklad uvedu aktuální podvodný program, který slibuje uživatelům za pronájem výkonu jejich PC pravidelné platby :D V tomto případě se jedná o zcela nereálnou službu a logicky uvažující člověk se ihned zarazí.. Ostatní bohužel skočí na nabízený a bezpracný zisk s opoměním nejdůležitějšího pravidla :

BEZPRACNÝ ZISK NEEXISTUJE ! NIKDY VÁM NIKDO ZADARMO PENÍZE NEDÁ ! 

 

2/ Jakým způsobem se ve společnosti generují peníze? Kde je přidaná hodnota? 

    - nabízí společnost skutečně nějaký produkt, nebo se jen snaží navnadit vidinou snadného zisku? Pokud je uvedeným produktem balíček bannerových zobrazení, inzerce či jakékoliv pozice, rozhodně nedoporučuji s touto společností začínat spolupráci! 

 

3/ Zjištění referencí 

    - zadejte si do vyhledávače spojení slov názvu společnosti + zkušenost a ihned uvidíte spoustu výsledků z kterých si můžete udělat jasný názor. Doporučuji tento krok neopomíjet a nespokojit se s pouze jedním hodnocením.

 

4/ Kolik je vyžadovaná investice a za jak dlouho se mi může vrátit? 

    - dostali jste se až k tomuto kroku, Vaše vybraná společnost má jasný produkt, našli jste přidanou hodnotu i způsob, jakým způsobem firma vydělává a reference jsou dokonalé. Nyní už je dobré se zamyslet, zdali i Vy skutečně této společnosti můžete něco přiněst a tím způsobem vydělávat, protože bez Vašeho přičinění se v seriózní společnosti málokdy dostanete k zisku. Rozhodně si proto rozmyslete, zdali Vás spíše oslovilo nadšení a um marketéra, nebo jestli Vás tato konkrétní nabídka skutečně oslovila.